ALERGENY

(1)Gluten (2)Jaja (3)Mleko (4)Gorczyca

PRZEKĄSKI

1.Totopos (kukurydza, woda, olej rzepakowy, sól, wapno) z wybraną salsą

2.Tostada de pollo - chrupiąca tortilla kukurydziana (mąka kukurydziana,woda, sól, wodorotlenek wapnia do nixtamalizacji, olej rzepakowo-słonecznikowy), pasta z czarnej fasoli(c), kurczak tinga de pollo(e), sałata lodowa,, rzodkiewka, awokado, mozzarella(3)(g), salsa verde(i), kwaśna śmietana(3)(h), kolendra

3.Tostada vege - chrupiąca tortilla kukurydziana (mąka kukurydziana,woda, sól, wodorotlenek wapnia do nixtamalizacji, olej rzepakowo-słonecznikowy), pasta z czarnej fasoli(c), guacamole(n), sałata lodowa, pico de gallo(m), mozzarella(3)(g), kolendra

4.Gringa al pastor - tortilla pszenna(1)(a), mozzarella(3)(g), szarpana wieprzowina al pastor(o), grillowany ananas, kolendra, cebula, kwaśna śmietana(3)(h), salsa de aguacate(j)

ZUPY

1.Krem z kukurydzy - krem z gotowanych ziaren kukurydzy (kukurydza, woda, sól), woda, kwaśna śmietana(3)(h), tajin (chilli w proszku, sól morska, kwas cytrynowy, skórka z limonki, krzemionka), kolendra

2.Pikantna pomidorowa - passata pomidorowa (przecier pomidorowy, sól morska), woda, papryka słodka zielona lub czerwona, fasola biała (fasola biała, woda, sól, kwas askorbinowy), cieciorka (ciecierzyca, woda, sól, kwas askorbinowy), cebula, czosnek, chipotle(d), mozzarella(3)(g), kmin rzymski, oregano, cukier, sól, kolendra

3.Pikantna pomidorowa z chilli con carne - passata pomidorowa (przecier pomidorowy, sól morska), woda, wołowina chilli con carne(p), papryka słodka zielona lub czerwona, fasola biała (fasola biała, woda, sól, kwas askorbinowy), cieciorka (ciecierzyca, woda, sól, kwas askorbinowy), cebula, czosnek, chipotle(d), mozzarella(3)(g), kmin rzymski, oregano, cukier, sól, kolendra

TACOS

1.Tinga de pollo (kurczak)

Tortilla kukurydziana(b), pasta z czarnej fasoli(c), sałata lodowa, salsa de aguacate(j), kurczak tinga de pollo(e),

rzodkiewka, kwaśna śmietana(3)(h), kolendra

2.Chilli con carne (wołowina)

Tortilla kukurydziana(b), wołowina chilli con carne(p), mozzarella(3)(g), jalapeño,

kwaśna śmietana(3)(h), cebulka w cytrusach(s), kolendra

3.Al pastor (wieprzowina)

Tortilla kukurydziana(b), szarpana wieprzowina al pastor(o), cebula czerwona, grillowany ananas, salsa de aguacate(j), kolendra

4.Jackfruit taco VEGAN

Tortilla kukurydziana(b), szarpany jackfruit(t), grillowany ananas, salsa mango(4)(k), kolendra

5.Papas adobadas

Tortilla kukurydziana(b), pikantne ziemniaczki w sosie adobo, pico de gallo(m), awokado

6.Papas con chorizo

Tortilla kukurydziana(b), pikantne ziemniaczki w sosie adobo(v), meksykańskie chorizo(2)(r), salsa de aguacate(j), kolendra, cebula

QUESADILLAS

Każda quesadilla składa się z tortilli pszennej(1)(a), mozzarelli(3)(g), kolendry

1.Quesadilla de pollo - kurczak tinga de pollo(e), sałata

2.Quesadilla de chilli con carne - wołowina chilli con carne(p), jalapeño

3.Quesadilla al pastor - szarpana wieprzowina al pastor(o), chipotle(d), grillowany ananas

4.Quesadilla de champiñones y nopales - pieczarki smażone na maśle(3)(b1), marynowany kaktus (f1), salsa pico de gallo(m)

5.Quesadilla de frijoles y batatas - pieczone bataty(c1), pasta z czarnej fasoli(c), guacamole(n)

6.Quesadilla de chorizo mexicano - chorizo mexicano(2)(r), pieczarki smażone na maśle(3), pico de gallo (m)

SALSY

Kwaśna Śmietana/Crema(3)(h), Mango(4)(k), Pico de Gallo(m), Salsa de Aguacate(j), Verde(i),

Mayo chipotle(2,4)(x), Chipotle(d), Mango-Habanero(4)(l), Roja de arbol(d1)

BURRITOS

Każde burrito zawiera tortillę pszenną(1)(a), pastę z czarnej fasoli(c), zielony ryż(w), sałatę lodową i kolendrę

1.Burrito chilli con carne (wołowina)

wołowina chilli con carne(p), kwaśna śmietana(3)(h), salsa mango(4)(k), mayo chipotle(2,4)(x), mozzarella(3)(g)

2.Burrito al pastor (wieprzowina)

szarpana wieprzowina al pastor(o), grillowany ananas, salsa pico de gallo(m),

kwaśna śmietana(3)(h), salsa de aguacate(j), mozzarella(3)(g)

3.Burrito de pollo (kurczak)

kurczak tinga de pollo(e), kwaśna śmietana(3)(h), salsa mango(4)(k), mayo chipotle(2,4)(x), mozzarella(3)(g)

4.Burrito champiñones y batatas (bataty i pieczarki) VEGE

pieczarki smażone na maśle(3)(b1), pieczone bataty(c1), coleslaw chipotle(4)(y), salsa mango(4)(k),

salsa aguacate(j), pico de gallo(m), mozzarella(3)(g)

5.Burrito de jackfruit (szarpany jackfruit) VEGAN

Szarpany jackfruit(t), coleslaw chipotle(4)(y), salsa mango(4)(k)

6.Burrito campechano (wołowina i wieprzowina)

wołowina chilli con carne(p), meksykańskie chorizo(2)(r), kwaśna śmietana(3)(h), salsa mango(4)(k), pico de gallo(m), mozzarella(3)(g)

7.Burrito papas con chorizo(pikantne ziemniaki i wieprzowina)

pikantne ziemniaczk(v), meksykańskie chorizo(2)(r), coleslaw chipotle(4)(y), pico de gallo(m), kwaśna śmietana(3)(h),

salsa roja(d1), salsa de aguacate(j), mozzarella(3)(g)

8.Burrito papas adobadas (pikantne ziemniaki) VEGE

pikantne ziemniaczki(v), kwaśna śmietana(3)(h), coleslaw chipotle(4)(y), salsa de aguacate(j), pico de gallo(m), mozzarella(3)(g)

BURRITO BOWLS

Każdy Bowl zawiera zielony ryż(w), limonkową sałatę(e1), coleslaw chipotle(4)(y), guacamole(n),

totopos(kukurydza, woda, olej rzepakowy, sól, wapno), kolendrę, cebulkę w cytrusach(s) i salsę mango(k).

1.Bowl chilli con carne

wołowina chilli con carne(p), jalapeño, kwaśna śmietana(3)(h)

2.Bowl tinga de pollo

kurczak tinga de pollo(e), grillowany ananas, kwaśna śmietana(3(h))

3.Bowl de batatas(vegan)

pieczone bataty(c1), czarna fasola

4.Bowl de jackfruit (vegan)

szarpany jackfruit(t), czarna fasola

LEGENDA:

a)Tortilla pszenna(1) - mąka pszenna, woda, olej rzepakowy, sól

b)Tortilla kukurydziana - mąka kukurydziana, woda, sól, wodorotlenek wapnia do nixtamalizacji

c)Pasta z czarnej fasoli - olej rzepakowy, cebula, czosnek, chipotle(d), czarna fasola, woda, sól, chlorek wapnia, kolendra, pieprz

d)Chipotle - woda, papryka chipotle, pasta pomidorowa, cebula, ocet, cukier, sól jodowana, czosnek

e)Kurczak tinga de pollo - pierś z kurczaka gotowana (woda, sól, ziele angielskie, liść laurowy) i poszarpana, sos tinga(f), olej rzepakowy, cebula, czosnek, oregano, kmin rzymski

f)Sos tinga - passata pomidorowa (przecier pomidorowy, sól morska), chipotle, sól, cukier, czosnek

g)Mozzarella - mleko, sól, bakterie fermentacji mlekowej, podpuszczka mikrobiologiczna

h)Kwaśna śmietana - śmietanka pasteryzowana, sok z limonki, skrobia, kultury bakterii mlekowych, sól, pieprz

i)Salsa verde - zielone pomidory tomatillo, papryka jalapeno, woda, cebula, kolendra, czosnek, sól morska, cukier, sok z limonki, pieprz, kwas cytrynowy, chlorek wapnia

j)Salsa de aguacate - zielone pomidory tomatillo, papryka jalapeno, woda, awokado, cebula, kolendra, czosnek, sól morska, cukier, sok z limonki, pieprz, kwas cytrynowy, chlorek wapnia

k)Salsa mango - przecier z mango (pulpa mango, woda, cukier), olej rzepakowy, cebula, czosnek, imbir w proszku, musztarda dijon, ocet jabłkowy, sok z limonki, cukier, sól, pieprz

l)Salsa mango habanero - przecier z mango (pulpa mango, woda, cukier), cebula, czosnek, suszone papryczki arbol, suszone papryczki habanero, imbir w proszku, musztarda dijon, ocet jabłkowy, sok z limonki, cukier, sól, olej rzepakowy, pieprz

m)Pico de gallo - pomidor czerwony, cebula czerwona, papryka jalapeno, kolendra, sól, pieprz, sok z limonki

n)Guacamole - awokado, pico de gallo(j)

o)Szarpana wieprzowina al pastor - pieczona, gotowana, a następnie szarpana wieprzowina, sok pomarańczowy (sok z zagęszczonego soku pomarańczowego - pasteryzowany), cebula, czosnek, suszone chilli guajillo, pasta achiote (woda, mąka kukurydziana, nasiona annato, sól, czosnek w proszku, kwas octowy, benzoesan sodu), cukier, sól, kmin rzymski w proszku, cynamon w proszku, ziele angielskie, goździki, pieprz, olej rzepakowy, ocet jabłkowy

p)wołowina chilli con carne - długo gotowana mielona wołowina, passata pomidorowa (przecier pomidorowy, sól morska), cebula, papryka czerwona lub zielona, czosnek, chipotle(d), czarna fasola, woda, przyprawy: sól, cukier, papryka słodka, papryka ostra, kmin rzymski, pieprz

r)chorizo mexicano - mielona wieprzowina, marynata chilli (suszone papryczki arbol, guajillo i pasilla, sól, czosnek, cebula, sok pomarańczowy(sok z zagęszczonego soku pomarańczowego - pasteryzowany), sok z limonki, goździki, ziele angielskie, tymianek, oregano, pieprz, woda, olej rzepakowy)

s)cebulka w cytrusach - cebula czerwona, woda, sok pomarańczowy(sok z zagęszczonego soku pomarańczowego - pasteryzowany), sok z limonki, sól, cukier, pieprz

t)szarpany jackfruit - jackfruit (zielony owoc chlebowca, woda, sól, kwasek cytrynowy), sos tinga(f), olej rzepakowy, cebula, czosnek,, oregano, kmin rzymski

u)sos adobo - woda, papryka chipotle, pasta pomidorowa, cebula, ocet, cukier, sól jodowana, czosnek

v)pikantne ziemniaczki w sosie adobo - pieczone ziemniaki w mundurkach, cebula, czosnek, sos adobo(r), olej rzepakowy, kmin rzymski, sól, pieprz

w)zielony ryż - ryż, woda, natka pietruszki, szpinak, kolendra, czosnek, sól, oliwa z oliwek

x)mayo chipotle - majonez (olej rzepakowy, żółtko jaj, woda, cukier, ocet spirytusowy), musztarda (woda, ocet spirytusowy, gorczyca, cukier, sól), sól, regulator kwasowości, kwas cytrynowy, przeciwutleniacz E385, chipotle(d)

y)coleslaw chipotle - kapusta czerwona szatkowana, marchewka szatkowana, majonez vege

z)majonez vege - olej rzepakowy, woda, cukier, musztarda(woda, gorczyca, ocet spirytusowy, cukier, sól), ocet spirytusowy, białka grochu, sól, skrobia modyfikowana, substancje zagęszczające (guma guar, guma ksantanowa).

a1)musztarda dijon - woda, gorczyca mielona, ocet spirytusowy, sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, konserwant: pirosiarczyn potasu

b1)pieczarki smażone na maśle - pieczarki, cebula, czosnek, masło, sól, pieprz, tymianek

c1)pieczone bataty - bataty, oliwa z oliwek, sól, tymianek

d1)salsa roja - pomidory świeże, cebula, czosnek, suszone papryczki arbol, olej rzepakowy, sól, pieprz, cukier

e1)limonkowa sałata - sałata lodowa, sok z limonki, miód, oliwa z oliwek

f1)marynowany kaktus - kaktus(nopal), woda, cebula, ocet, sól, papryka serrano, kolendra, cukier, przyprawy